Centrale verwarming

Centrale verwarming, de naam zegt het al, is een verwarmingssysteem waarbij de warmte centraal wordt opgewekt. De CV-ketel is de basis van deze verwarmingsinstallatie. In de ketel wordt water verwarmd, wat vervolgens via leidingen naar de radiotoren stroomt. Koud water stroomt terug naar de CV-ketel waar het opnieuw op temperatuur wordt gebracht. De temperatuur regelt u eenvoudig met een aangesloten thermostaat.Centrale verwarming is al decennialang de meest gebruikte verwarmingsmethode.

De drie belangrijkste onderdelen van centrale verwarming

  • CV-ketel
    Zoals gezegd is de CV-ketel de basis van de centrale verwarming. Hierin wordt water door middel van aardgas opgewarmd.
  • Radiatoren
    Het opgewarmde water wordt via de leidingen naar de radiotoren verplaatst. Het grote oppervlak van de radiator zorgt voor een snelle verwarming van de ruimte.
  • Thermostaat
    Met de thermostaat stelt u de gewenste temperatuur in. De thermostaat stuurt de CV-ketel aan tot deze temperatuur bereikt is.

Centrale verwarming is een hoog rendement installatie waarmee u eenvoudig de temperatuur in uw woning of bedrijfspand kunt bepalen. Het aanleggen van centrale verwarming is een behoorlijke klus. Naast installatie van de ketel moeten er door het gehele pand leidingen worden getrokken en daarop worden de radiotoren aangesloten. Laat het aanleggen van centrale verwarming over aan de vakman. Haring Klimaattechniek heeft acht ervaren professionals in huis die graag uw centrale verwarming aanleggen. En na het plaatsen? Ook het onderhoud van uw centrale verwarming is bij ons in goede handen!

Advies
Voordat we installatiewerk uitvoeren geven we graag persoonlijk advies. Zo zijn onze klanten zeker van op hun situatie toegespitste oplossingen.

Ons installatiebedrijf in Heerhugowaard is de partij voor advies, realisatie en onderhoud van centrale verwarming. U krijgt bij ons de beste kwaliteit voor een concurrerende prijs. Bel voor meer informatie 072 571 75 47 of ga via de onderstaande knop naar ons contactformulier.