Verwarming

Verwarming

De beste manier om uw woning of bedrijfspand te verwarmen? Dat is afhankelijk van de eisen die u stelt aan de verwarming, van de huidige installatie en van uw budget. U kunt bij ons terecht voor advies, aanschaf en het aanleggen van diverse installaties, waaronder:

Centrale verwarming
Centrale verwarming, de naam zegt het al, is een verwarmingssysteem waarbij de warmte centraal wordt opgewekt. De CV-ketel is de basis van deze verwarmingsinstallatie. In de ketel wordt water verwarmd, wat vervolgens via leidingen naar de radiatoren stroomt. Koud water stroomt terug naar de CV-ketel waar het opnieuw op temperatuur wordt gebracht. De temperatuur regelt u eenvoudig met een aangesloten thermostaat.

Warmteterugwinning (WTW)
Met een WTW-ventilatiesysteem wordt de warmte van afvoerlucht gebruikt voor het verwarmen van verse buitenlucht. Om dit te realiseren worden beide luchtstromen (gescheiden van elkaar) door de warmtewisselaar geleid. Het hergebruik van warmte levert een aanzienlijke energiebesparing op.

Lage temperatuursystemen (LTV)
Bij een verwarmingssysteem met LTV heeft het CV-water een aanvoertemperatuur tussen 35°C en 55°C. Dat is aanzienlijk lager dan bij traditionele centrale verwarming (75°C en 85°C). Bij deze manier van verwarmen zijn grote verwarmingslichamen nodig, denk aan vloer- en wandverwarming. Lage temperatuursystemen zijn energiebesparende en milieuvriendelijke oplossingen en daardoor uitermate geschikt voor warmtepompsystemen.

Warmtepomp
Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht/bodem of grondwater. Het warmtepompsysteem zet bronenergie om in warmte of koeling in het pand. Grote voordelen zijn de lage verbruikskosten en het duurzame karakter.

We zijn graag uw gesprekspartner op het gebied van klimaatbeheersing.
Uw comfort verhogen en het energieverbruik verlagen? Wij weten hoe! Haring Klimaattechniek is de partij voor advies en realisatie van uw verwarmingsinstallatie. 

Klik op onderstaande contact opties om met ons in contact te treden.

Buurthuis in Zaandam
Buurthuis in Zaandam
Onze nieuwste projecten
Onze projecten zijn breed en gevarieerd en opdrachten worden uitgevoerd voor zowel zakelijke opdrachtgevers als particulieren.
contactgegevens
Haring Klimaattechniek
Constantijnlaan 3 1815 JM Alkmaar
BTW NL823208886B01
KVK 51303310