Ventilatie met warmteterugwinning (wtw)

Ventileren van onze woon- en leefomgevingen is een must. Zeker in bouwwerken die na 1970 gebouwd zijn. Deze bouwwerken kennen namelijk een hoge mate van isolatie. Om toch voldoende frisse lucht in woning of kantoorpand te krijgen en om tegelijkertijd vervuilde lucht af te voeren is mechanische ventilatie ontwikkeld. De meest energiezuinige manier van mechanisch ventileren is ventilatie met warmteterugwinning:

Met een wtw-ventilatiesysteem wordt de warmte van afvoerlucht gebruikt voor het verwarmen van verse buitenlucht. Om dit te realiseren worden beide luchtstromen (gescheiden van elkaar) door een warmtewisselaar geleid. Het hergebruik van warmte levert een aanzienlijke energiebesparing op. De warmtebesparing kan oplopen tot maar liefst 95%. Met ventilatie met warmteterugwinning gaat uw woon- en of werkcomfort omhoog én bespaart u op uw verwarmingskosten.

Wat levert warmteterugwinning op?

  • minder warmteverlies
  • minder milieubelasting
  • betere ventilatie

Gezond binnenklimaat met wtw
Luchtbehandelingskasten met wtw zijn leverbaar in diverse capaciteitsklassen. Ventilatie met warmteterugwinning is dus geschikt voor woonhuizen, maar ook voor de grotere kantoorpanden. De warmtewisselaar onttrekt warmte aan de afgevoerde lucht en geeft deze door aan de vers aangezogen buitenlucht voordat deze het pand wordt ingeblazen. Dit ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt voor een gezond binnenklimaat én lage energielasten. Alle installaties met warmteterugwinning zorgen voor gelijke hoeveelheden afgezogen en aangezogen lucht (balansventilatie). Zo blijft de luchthoeveelheid in uw pand altijd gelijk en voorkomt u onder- of bovendruk.

Onderhoud
Ons installatiebedrijf in Heerhugowaard is de partij voor advies en realisatie van ventilatie met warmteterugwinning. U krijgt bij ons de beste kwaliteit voor een concurrerende prijs. Ook uw onderhoud is bij ons in goede handen. Het team van Haring Klimaattechniek is gecertificeerd en ervaren en is hiermee de aangewezen partij voor het onderhoud van uw wtw-installatie. Maak gebruik van onze aantrekkelijke onderhoudscontracten!

Bel voor meer informatie 072 571 75 47 of ga via de onstaande knop naar ons contactformulier.