Mechanische ventilatie

Waarom mechanische ventilatie?
Veel woningen in Nederland zijn uitgerust met mechanische ventilatie. Wat is mechanische ventilatie precies en waar dient het voor?

Sinds de jaren ’70 worden woningen steeds beter geïsoleerd. Om toch voldoende frisse lucht in de woning te krijgen en om vervuilde lucht af te voeren is mechanische ventilatie ontwikkeld.
De toevoer van lucht vindt plaats middels ventilatieroosters en -kleppen en de afvoer geschiedt via luchtkanalen die worden aangestuurd vanuit een centraal punt. Het regelsysteem van mechanische installatie bevindt zich meestal op het dak van het gebouw of nabij de CV-ketel.

Mechanische ventilatie, hoe werkt het?
Een speciale ventilator en de daarop aangesloten luchtkanalen zorgen voor de werking van het mechanische ventilatiesysteem. De luchtkanalen, die doorgaans in de sanitaire ruimten en in de keuken terug te vinden zijn, zuigen vervuilde lucht aan. Verse lucht wordt aangevoerd door middel van ventilatieroosters. De mate van afzuiging kan via het regelsysteem worden ingegeven. Let op: zorg voor voldoende luchttoevoer zodat u onderdruk voorkomt.

Ook mechanische ventilatie heeft onderhoud nodig. Met jaarlijks onderhoud behoudt u de capaciteit van de installatie. Laat uw mechanische installatie dus ieder jaar controleren en schoonmaken. Haring Klimaattechniek verzorgt graag het professioneel onderhoud van uw mechanische ventilatie. Zo bent u zeker van optimale werking van uw systeem én van een optimale woon- of werkomgeving.

Tips voor energiezuinig ventileren

  • kies voor een moderne ventilatie-unit voor optimaal rendement (intelligent systeem)
  • plaats ventilatieroosters die reageren op windsnelheid
  • sluit uw afzuigkap aan op de mechanische ventilatie

Ventilatie en energie besparen is op het eerste gezicht een bijzondere combinatie. Meer weten over mechanisch ventileren én energie besparen? We informeren u graag!

Haring Klimaattechniek is de partij voor advies, realisatie en onderhoud van uw mechanisch ventilatiesysteem. U krijgt bij ons de beste kwaliteit voor een concurrerende prijs.  Bel voor meer informatie 072 571 75 47 of ga via de onderstaande knop naar het contactformulier.