Warmtepompen

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht/ bodem of grondwater. De energie uit deze bron wordt omgezet in warmte of koeling waarna het warmtepompsysteem de warmte of koeling inzet om een pand te verwarmen of koelen en warm water te leveren. Grote voordelen van het aanleggen van een warmtepompsysteem zijn de lage verbruikskosten en het duurzame karakter.

Soorten warmtepompen
Er zijn vier soorten warmtepompen te onderscheiden:

  • bryne/water warmtepomp: deze warmtepomp haalt middels een mix van antivries en water warmte uit de grond (gesloten bron).
  • water/water warmtepomp: deze warmtepomp haalt energie uit grondwater.
  • lucht/water warmtepomp: Energie uit de lucht wordt gebruikt voor verrwarming of koeling van woning of bedrijfspand of productproces.
  • lucht/lucht warmtepomp: deze warmtepomp maakt koude of warme lucht in de zomer als airconditioning en in de winter als verwarmingsinstallatie.

Advies
Advies inzake warmtepompen verzorgen we samen met gespecialiseerde partijen uit ons netwerk. Waarom we dat doen? Een warmtepomp is een complex product dat nog volop in ontwikkeling is. Deze ontwikkeling wordt door onze samenwerkingspartners op de voet gevolgd. Door met deze specialisten samen te werken kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn en blijven. Natuurlijk blijven wij uw aanspreekpunt én de partij die zorgt voor realisatie.

Haring Klimaattechniek is de partij voor advies, realisatie en onderhoud van uw warmtepomp. U krijgt bij ons gegarandeerd de beste kwaliteit voor een concurrerende prijs. 

Klik op onderstaande contact opties om met ons in contact te treden.

contactgegevens
Haring Klimaattechniek
Constantijnlaan 3 1815 JM Alkmaar
BTW NL823208886B01
KVK 51303310